
Апельсиновий кекс з розмарином

EDITORS AND BEAUTY
Як створити собі та близьким святковий настрій? Безпрограшний варіант – смачна й ароматна випічка за новими рецептами. Олена Сагун, food- та beauty-блогер, поділилася з нами рецептом апельсинового кексу, який може прикрасити святковий стіл на Новий рік й здивувати гостей.
Інгредієнти для круглої форми для кексу діаметром 24 см
- 160 г м’якого вершкового масла
- 40 г рослинної рафінованої олії
- 200 г цукру
- 4 яйця
- цедра двох апельсинів
- сік одного апельсина
- 200 г борошна
- 12-15 г розпушувача
- дрібка солі
Для декору апельсинового кексу
- 200-250 г цукрової пудри (точна кількість залежить від бажаної консистенції глазурі)
- сік половини апельсина (можливо, знадобиться не весь сік, його кількість теж залежить від від бажаної консистенції)
- гілочки розмарину
- кумквати або дольки апельсина
Приготування
- Натріть цедру двох апельсинів, вичавіть сік одного апельсина, відставте все в сторону і займіться тістом.
- В глибоку ємність покладіть розм’якшене вершкове масло, влийте рослинне і всипте цукор. Збийте все разом за допомогою міксера до пишності.
- Додайте яйця, збивайте ще пару хвилин. Влийте апельсиновий сік, додайте цедру і знову збийте. Тісто може виглядати ніби воно розшаровується – нічого страшного.
- Всипте борошно, розпушувач, дрібку солі, знову збийте. Тісто вийде не дуже рідким.
- Круглу форму для кексу змастіть маслом, посипте стінки борошном. Вилийте тісто у форму, поставте в розігріту до 170-180 градусів духовку. Випікайте приблизно 40-45 хвилин, але пам’ятайте, що все залежить від духовки, тому доглядайте за кексом і перевіряйте готовність, проткнувши тісто зубочисткою. Вона повинна залашитись сухою. Якщо за 45 хвилин кекс не готовий, випікайте ще.
- Дістаньте готовий апельсиновий кекс з духовки, дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім накрийте форму блюдом і переверніть готовий десерт на блюдо. Дайте повністю охолонути й прикрасьте.
- Для прикраси насипте цукрову пудру в миску, по ложці додавайте сік і розмішуйте. Як тільки отримаєте бажану консистенцію, полийте апельсиновий кекс. Дайте глазурі трохи підсохнути (10-15 хвилин, можна і довше), розкладіть зверху гілочки розмарину, прикрасьте кумкватом й дольками апельсина.
Рецепти святкових страв шукайте у розділі Смаколики.

