Апельсиновий кекс з розмарином
Смаколики

Апельсиновий кекс з розмарином

Олена Сагун
Олена Сагун
EDITORS AND BEAUTY

Як створити собі та близьким святковий настрій? Безпрограшний варіант – смачна й ароматна випічка за новими рецептами. Олена Сагун, food- та beauty-блогер, поділилася з нами рецептом апельсинового кексу, який може прикрасити святковий стіл на Новий рік й здивувати гостей.

Інгредієнти для круглої форми для кексу діаметром 24 см

  • 160 г м’якого вершкового масла
  • 40 г рослинної рафінованої олії
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • цедра двох апельсинів
  • сік одного апельсина
  • 200 г борошна
  • 12-15 г розпушувача
  • дрібка солі

Для декору апельсинового кексу

  • 200-250 г цукрової пудри (точна кількість залежить від бажаної консистенції глазурі)
  • сік половини апельсина (можливо, знадобиться не весь сік, його кількість теж залежить від від бажаної консистенції)
  • гілочки розмарину
  • кумквати або дольки апельсина

Приготування

  1. Натріть цедру двох апельсинів, вичавіть сік одного апельсина, відставте все в сторону і займіться тістом.
  2. В глибоку ємність покладіть розм’якшене вершкове масло, влийте рослинне і всипте цукор. Збийте все разом за допомогою міксера до пишності.
  3. Додайте яйця, збивайте ще пару хвилин. Влийте апельсиновий сік, додайте цедру і знову збийте. Тісто може виглядати ніби воно розшаровується – нічого страшного.
  4. Всипте борошно, розпушувач, дрібку солі, знову збийте. Тісто вийде не дуже рідким.
  5. Круглу форму для кексу змастіть маслом, посипте стінки борошном. Вилийте тісто у форму, поставте в розігріту до 170-180 градусів духовку. Випікайте приблизно 40-45 хвилин, але пам’ятайте, що все залежить від духовки, тому доглядайте за кексом і перевіряйте готовність, проткнувши тісто зубочисткою. Вона повинна залашитись сухою. Якщо за 45 хвилин кекс не готовий, випікайте ще.
  6. Дістаньте готовий апельсиновий кекс з духовки, дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім накрийте форму блюдом і переверніть готовий десерт на блюдо. Дайте повністю охолонути й прикрасьте.
  7. Для прикраси насипте цукрову пудру в миску, по ложці додавайте сік і розмішуйте. Як тільки отримаєте бажану консистенцію, полийте апельсиновий кекс. Дайте глазурі трохи підсохнути (10-15 хвилин, можна і довше), розкладіть зверху гілочки розмарину, прикрасьте кумкватом й дольками апельсина.

Рецепти святкових страв шукайте у розділі Смаколики.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *